SINT-PIETERS-LEEUW: – In het onderzoek naar enkele leden van de motorbende Kamikaze Riders die vanavond, oudejaarsnacht, een aanslag zouden hebben gepland in Brussel is deze ochtend een huiszoeking uitgevoerd in Sint Pieters Leeuw.

De voorbije uren zijn opnieuw zes terreurverdachten opgepakt in het Brussels Gewest. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF. Bij zeven huiszoekingen in Sint-Pieters-Leeuw, Molenbeek, Anderlecht en Laken werden zes personen meegenomen voor vehoor in het kader van het onderzoek naar een mogelijke terreuraanslag in Brussel met oudjaar. Later vandaag wordt over hun verdere aanhouding beslist.
Of ook de huiszoeking in Sint-Pieters-Leeuw iets opleverde, is nog niet gekend.
Zondagochtend werden in dat onderzoek al twee leden van de motorbende Kamikaze Riders opgepakt bij huiszoekingen in Anderlecht. Zij blijven aangehouden.

UPDATE 19.00 uur: – Drie van de zes personen die deze voormiddag werden opgepakt bij een reeks huiszoekingen, zijn na verhoor vrijgelaten. Voor de drie anderen heeft de onderzoeksrechter de termijn waarbinnen moet beslist worden of ze onder aanhoudingsmandaat worden geplaatst, met 24 uur verlengd. Die beslissing moet dus vrijdag in de loop van de namiddag vallen. Dat meldt het federaal parket.

UPDATE 2 januari 2016: – Alle zes personen die donderdag  in het raam van het terreuronderzoek naar enkele leden van de motorbende Kamikaze Riders  werden opgepakt, zijn vrijgelaten.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: