SINT-PIETERS-LEEUW: – Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw financiert ook dit jaar, samen met de gemeenten Halle (lijn 170) en Lennik (lijn 172), twee feestbussen om feestvierders tijdens de nacht van oudjaar veilig naar hun feestbestemming en weer naar huis te brengen.
2015-12-30-bussen-oudejaar
Schepen voor Jeugd, Bart Keymolen: “Enkele jaren geleden besliste de provincie de financiering voor de feestbussen stop te zetten. Een spijtige zaak, aangezien cijfers uitwezen dat veel feestvierders gebruik maakten van de feestbussen. Vanuit het gemeentebestuur dragen wij jongeren een warm hart toe en willen we hen de kans bieden zich op een veilige manier te verplaatsen tijdens de oudejaarsnacht. Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw besliste, zoals de omliggende gemeenten, om het initiatief van de feestbussen in samenwerking met vervoersmaatschappij De Lijn verder te zetten en de financiering ervan op zich te nemen.

Schepen voor Mobiliteit, Jan, Desmeth: “400 chauffeurs van De Lijn zullen ook dit jaar circa 180.000 feestvierders vervoeren. Vorig jaar steeg het aantal gebruikers van de feestbussen met 8 %, ondanks de kleine bijdrage van 3 euro om de hele nacht te worden vervoerd. Dit is een goede zaak voor de veiligheid en draagt bij tot een zorgeloze feestnacht, zowel bij de jongeren als de ouders. De gemeentelijke bijdrage is goed besteed.

Heen en terug voor 3 euro
Met het oudejaarsnachtbiljet reizen feestvierders voor 3 euro onbeperkt op het hele net van De Lijn en dit vanaf 18 uur op oudejaarsavond tot en met 1 januari 2016 middernacht.

In Sint-Pieters-Leeuw rijden volgende feestbussen:
(Klik op onderstaande linken om de rittenschema’s te bekijken.)
170 Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Brussel
Met de steun van de stad Halle en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw
172 Ruisbroek – Sint-Pieters-Leeuw – Lennik
Met de steun van de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Lennik

Voor alle informatie kunnen reizigers terecht op www.delijn.be/oudejaar.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: