SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-leeuw verwelkomt dit jaar voor de vierde maal het holebifilmfestival in CC De Merselborre te Vlezenbeek.
2015-11-08-holebifestival-promo
Om de promotie van het festival te ondersteunen werd gisteren aan het gemeentebestuur een beachvlag overhandigd door vrijwilligers van het Holebihuis Vlaams-Brabant. Daarna deden ze een promotour langs de cafés en de kermis aan de Rink.

Sint-Pieters-Leeuw programmeert dit jaar opnieuw 2 films:
– Chez nous, een feelgoodkomedie van bij onze noorderburen op woensdag 18 november om 20 uur.
– Vier minuten, een klassieker uit het lesbische genre op woensdag 25 november om 20 uur.
Tickets: 3 euro, verkrijgbaar in CC Coloma.

Naast de filmvoorstelling kun je ook terecht in de hoofdbibiliotheek waar boeken en films die de holebithemathiek beslaan, in de kijker worden gesteld.

Gedeputeerde voor gelijke kansen Vlaams-Brabant, Marc Florquin:‘Film is een sterk medium om ogen te openen, vooroordelen te bestrijden en drempels te verlagen. Met dit filmfestival maken we holebiseksualiteit meer zichtbaar en hopelijk ook meer aanvaardbaar. Want hoe je het ook draait of keert, heteroseksualiteit blijft de norm binnen onze samenleving. Met alle gevolgen van dien. Ook nu nog is het voor veel holebi’s, zeker buiten de grote steden, niet vanzelfsprekend om zich te outen. En ook nu nog ervaren holebi’s soms negatieve reacties op hun geaardheid. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel, want liefde is toch universeel’

%d bloggers liken dit: