RUISBROEK: – De Vrije Basisschool Jan Ruusbroec werd geselecteerd door de provincie Vlaams-Brabant om deel ten nemen aan een sensibiliseringsactie. Glimlachen.be is een sensibiliseringsproject met als doel de mondgezondheid van kinderen en jongeren in België te verbeteren.

de klasjes 1a en 1b van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec oefenen het tanden poetsen
de klasjes 1a en 1b van de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec oefenen het tanden poetsen

directrice Greta Muylaert: ‘Alle klassen van onze lagere school worden gesensibiliseerd aan de hand van een PPT-presentatie met in de hoofdrol de mascottes Flos en Bros. Per graad worden andere inhoudelijke accenten gelegd zodat er als het ware een leerlijn ontstaat doorheen alle klassen met de eindtermen in de hoofdrol. Alle leerlingen ontvangen een tandenborstel en er wordt gezamenlijk gepoetst (zonder tandpasta). Onder begeleiding van een tandarts en een tandartsassistente wordt de juiste poetstechniek aangeleerd. Tijdens dit schoolbezoek zal er ook heel wat educatief materiaal uitgedeeld worden. Om de ouderbetrokkenheid te vergroten krijgen de leerlingen een ouderbrief, een tandenborstel en een leuk gadget mee naar huis.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: