SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze namiddag trapten de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, de Leeuwse scholengemeenschap en De Kringwinkel officieel het nieuwe schooljaar af in De Kringwinkel Televil in Sint-Pieters-Leeuw (Bergensesteenweg 386) met een uitgebreid samenwerkingsproject die een primeur is voor Vlaanderen.

2015-08-25-Televil_Sint-Pieters-Leeuw_terugnaarschool_01
Aan “Terug naar school” hangt zowel voor de ouders als voor de scholen zelf een prijskaartje. Moet het zo duur zijn, kan het anders? Dit waren vragen die Gunther Coppens, schepen voor onderwijs, afvalbeleid en groen, zich stelde. Als je denkt aan prijsbewust kopen met een plus voor hergebruik dan kom je al snel uit bij De Kringwinkel. Schepen Coppens ging in juni rond de tafel zitten met de directies van de kleuter- en lagere scholen en Luc Daelemans, directeur van Televil.

Een uitgebreid samenwerkingsproject is het resultaat : Elke woensdag tijdens de maand september is het  ‘Lerarendag in de Kringwinkel. De leerkrachten uit de Leeuwse gemeentelijke- Go- en katholieke scholen kunnen in de winkel en achter de schermen gratis shoppen voor hun klasjes. Speelgoed, boekjes voor de bib, spulletjes voor de inrichting, het is er allemaal.
Luc Daelemans, directeur van Televil: ” We denken hierbij bijvoorbeeld ook aan enkele kussens voor een zithoek, knutselmateriaal,… Bijvoorbeeld we krijgen in de kringloopwinkel heel wat wol binnen. Volledige bollen kunnen we verkopen restjes wol zijn ideaal om te knutselen en kunnen de juffen en meesters van ons meekrijgen. Rond carnaval kunnen ze bijvoorbeeld t-shirts waar een klein vlekje opzit krijgen als de kinderen daar dan over schilderen voor de verkleedpartij dan merk je die vlek toch niet op,…
Schepen Gunther Coppens vult aan: “Voor de scholen is dit een win situatie zo kunnen ze hun beperkte budgetten gebruiken voor andere zaken. Tegelijkertijd zullen de scholen en leerlingen milieu bewuster worden en merken dat niet alle materialen nieuw moeten zijn maar dat je ook goed werkend gerecupereerd materiaal voor een tiende van de prijs kan bekomen“.

Bon gratis 5 ringmappen
Woordvoerster Ingrid De Roo van Televil : ” Om onze ‘terug naar school’ actie in de kringwinkel extra in de kijker te zetten krijgen alle kindjes uit het eerste leerjaar van Sint-Pieters-Leeuw bij aanvang van het schooljaar in de klas een bon voor 5 gratis ringmappen.
We bezitten op dit ogenblik heel wat deftige nieuw uitziende en goed werkende mappen doordat enkele bedrijven hun documenten gedigitaliseerd hebben en voor hun mappen aan ons gedacht hebben zodat ze nog nuttig gebruikt kunnen worden.

Tijdens het schooljaar zijn de klasjes welkom om in De Kringwinkel het Speurneuzen- of Circusspel te spelen.

Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking”, stelt Luc Daelemans. “Ouders en leerkrachten denken nog te weinig aan De Kringwinkel als het gaat om schoolspulletjes. Waarom zou je gaan voor nieuw als je tweedehands van goede kwaliteit aan een prijsje kan vinden in De Kringwinkel? Zo leren kinderen van jongs af aan dat het ook anders kan, dat je bewust kan shoppen. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu.

pop-up store in Zonnig leven op 20-21 november 2015
Woordvoerster Ingrid De Roo van Televil : ” Dat de intenties van de gemeente en Televil rond dit project ver gaan is enkele minuten voor dit persmoment bewezen. We hebben net vergaderd en beslist dat er op 20 en 21 november een tijdelijke pop-up store zal ingericht worden met de nadruk op de sneeuw- en bosklassen van de scholen. Waar je dus koopjes kan doen qua warme, ski, kledij. Natuurlijk zijn die dagen niet alleen de leerlingen en hun ouders welkom in Zonnig Leven maar iedereen die op zoek is naar warme kledij!”

Deze diashow vereist JavaScript.


Kringwinkel Sint-Pieters-Leeuw
Openingsuren: maandag tot zaterdag: 10h – 17h30
Adres: Bergensesteenweg 386 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw – Tel.:02 361 31 42

%d bloggers liken dit: