2015-08-17-kunstkraaktfabriekREGIO: – Vier dagen lang tonen 22 kunstenaars uit het Pajottenland en de Zennevallei het beste van zichzelf in de leegstaande site van het bedrijf RAP in Buizingen: van graffiti kunstwerken, dansperformance, schilder- en installatiekunsten, videokunst tot monumentale werken onder de noemer “Kunst kraakt fabriek”.

De deelnemende kunstenaars zijn Veerle Verheylewegen, Eric Van Uytven, Patrick Jules Mathieu, Jo Decoster, Jos Dedecker, Roland Lefevre, Marie-Claude Cloutier, Lucien Vanhorenbeke, Tone Bert, Myriam Paridaens; Katleen Wellemans, Geert Van Kelecom, Jonas Hollevoet, Edith Verthé, Mattew Decuyper, Lieve Bollaert, Floris Vanseveren, Lore Mechelaere, Evy Locqueneux, Céline Zaman en Koen Deweerdt.

Kunst Kraakt Fabriek gaat donderdagavond 20 augustus 2015 om 20 uur van start met performance- en dansacts.
Daarna kan je de kunstwerken bewonderen op 21, 22 en 23 augustus van 11 tot 18 uur in de oude RAP-fabriek, gelegen aan de Felix Roggemanskaai 17 in Halle (naast bierhandel De Koninck).
Tijdens het hele weekend zal een Zomerse Pop-Up Bar opgesteld staan waar je kan genieten van een fris streekbiertje of een lekkere Gin tonic.

Na het event wordt het oude pand afgebroken en wordt er ruimte gecreëerd voor het nieuwe bedrijvenpark KAAI 17, die plaats zal bieden voor meer dan 20 bedrijven.

Loes De Dobbeleer, CC ’t Vondel: “De meeste kunstenaars zijn artiesten uit onze regio die nieuw werk maken of bestaande werken passende bij de sfeer van de locatie. Bovendien is de hal op zich al een prachtige bezienswaardigheid! De enorme lege loods, de kleine mysterieuze bijgebouwen, de industriële structuur van het gebouw. maakt deze locatie en dit kunstproject af.’

Meer info: www.kunstproject.be

%d bloggers liken dit: