SINT-PIETERS-LEEUW: – De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) laat weten dat vandaag en de volgende dagen er hoge ozonconcentraties in de lucht verwacht worden. De kans op overschrijdingen van de Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ is groot in het ganse land. Kans op overschrijdingen van de Europese alarmdrempel van 240 µg/m³ is klein, maar lokaal niet uitgesloten.
Op de zendmast in Sint-Pieters-Leeuw bevinden zich 2 meetpunten die de waarden constant monitoren op 3 en 198 meter hoogte voor de regio van het Pajottenland en de Zennevallei. Deze namiddag werd het punt van 180 µg/m³ bereikt.
2015-07-01-luchtkwaliteit-Leeuw 2015-03-08-Zendmast_Sint-Pieters-Leeuw_Norkring
Morgen donderdag 2 juli 2015:
Donderdag blijft het warm en zonnig gedurende de eerste helft van de dag. In namiddag neemt de bewolking en de onweerskans toe. De ozonconcentraties blijven hoog en op plaatsen waar het in de namiddag overwegend zonnig blijft, is de kans groot dat de informatiedrempel opnieuw zal overschreden worden.

Overmorgen vrijdag 3 juli 2015:
Het blijft zeer warm weer maar in de loop van de namiddag is er kans op lokaal hevig onweer. Ook vrijdag blijft het risico op overschrijding van de Europe informatiedrempel groot.

%d bloggers liken dit: