SINT-PIETERS-LEEUW:- Het Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei organiseerde deze namiddag een “bijen- en bloesemfeest” in het Colomapark van Sint-Pieters-Leeuw.
2015-04-26-bijen-en_bloesemfeest (15) Sint-Pieters-Leeuw
Pasar organiseerde voor de gelegenheid wandelingen vanuit Beersel, Dilbeek, Sint-Genesius-Rode, Affligem en Ternat naar het Colomapark. Daar konden de aanwezigen een rondleidingen krijgen in de boomgaard, waren er workshops voor jong en oud met stuifmeelrace en Koesterkermis en kon men bij Pro Natura een bijenhotel voor thuis maken. Imkers vertelden er alles over deze bezige bijen en lieten de aanwezigen proeven van hun lekkere lente en zomer honing met elk hun typisch smaak pallet.

Gunther Coppens, voorzitter van Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei: ‘ Dit jaar heeft het Regionaal Landschap als themajaar “bijen en landschap” waar ook de boomgaarden toe behoren. Het evenement is niet toevallig in Sint-Pieters-Leeuw. Namelijk onze gemeente heeft een historische dichtheid aan hoogstamboomgaarden.
Het Regionaal landschap zet zich ook erg in voor de boomgaarden in de regio. Zo worden er dit jaar in 7 gemeenten in het Pajottenland & Zennevallei boomgaarden aangeplant, geven ze snoeicursussen en hebben ze sinds vorig jaar een plukteam.
Met deze namiddag van Regionaal Landschap willen we aan de mensen ook meegeven dat ze ook zelf aan de slag kunnen met steun van het Regionaal landschap . Zo kan het Regionaal Landschap advies geven bij de aanplant van een boomgaard. We delen hier deze namiddag gratis zakjes bloemenzaad uit met steun van de provincie Vlaams-Brabant zodat men een bloemenweide kan aanleggen thuis waar heel veel diertjes geniet van hebben.
 ‘

Rond 16.30 begon het jammer genoeg hard te regenen waardoor iedereen in de tenten moest gaan schuilen. Daar werden dan de activiteiten op een beperkte oppervlakte verder gezet.

Deze diashow vereist JavaScript.


Wie wou kon ook in het park en het kasteel de multidisciplinaire tentoonstelling van kunstenaarscollectief ‘(Un)forget’ bezoeken.

Meer activiteiten: www.lentevanhetpajottenland.be

%d bloggers liken dit: