PAJOTTENLAND: – Op zondag 26 april 2015 is het weer zover: Erfgoeddag strijkt ook in onze streek neer en dit met privéverzamelingen als regionaal thema. Meer dan 50 erfgoedverzamelaars uit de hele regio komen eenmalig onder de titel ‘De Collectioneurs’ met hun unieke collectie naar buiten. Je zal onder andere oude bromfietsen, een oude affichecollectie, werken van Felix De Boeck in privébezit, archeologische bodemvondsten, luciferdoosjes, oude platenspelers en veel meer kunnen ontdekken.
2015-04-22-erfgoedcel-collectioneurs_01
Meer dan 50 erfgoedverzamelaars uit de hele regio komen eenmalig met hun unieke collectie naar buiten.
Volgende gemeenten nemen deel: Beersel, Bever, Bogaarden, Dilbeek, Drogenbos, Gaasbeek, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal.
2015-04-22-erfgoedcel-collectioneurs_04
Een privéverzamelaar heeft meestal een persoonlijke band met zijn collectiestukken. Het zijn vaak familiestukken, objecten die geschonken werden of spullen waar een helse zoektocht aan vooraf ging. Wanneer je het verhaal van de verzamelaar bij zijn collectie hoort, gaan de objecten pas echt leven. Het is dan ook zonde dat deze collecties meestal verborgen blijven achter de huisgevels. In de regio Pajottenland en Zennevallei willen we daarom deze privéverzamelaars en hun collectie op Erfgoeddag eenmalig in de kijker zetten.
Meer informatie over de tentoonstellingen kan u vinden op www.decollectioneurs.be

%d bloggers liken dit: