SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanuit de Leeuwse gemeentelijke werkgroep volksgezondheid wordt elk jaar een gezondheidsproject rond een bepaalde doelgroep georganiseerd. Er was al een tijdje vraag vanuit de jeugddienst om eens iets te doen voor de Leeuwse jeugd. Vandaar groeide het idee om een sensibiliseringscampagne rond soa’s op te zetten. De huisartsen die in de werkgroep zetelen wisten te vertellen dat er nog heel wat misverstanden hier rond bestaan.
2015-04-07-campagne_trek-het-je-aan_04
Lucien Wauters, schepen voor Volksgezondheid en Welzijn:’De voorbije jaren werden al sensibiliseringsacties georganiseerd rond diabetes type2, inenting bij jonge meisjes tegen baarmoederhalskanker, vroegtijdige opsporing darmkanker, vaccinatie bij ouderen tegen het griepvirus, dementie, neuropatische pijnen, en uiteraard komt om de twee jaar de mammobiel naar Sint-Pieters-Leeuw en worden elk jaar de inwoners aangespoord om verdachte plekjes op de huid te laten onderzoeken tijdens de melanomadag.

Er werden natuurlijk wel al sensibiliseringsacties tegen soa’s opgezet, maar een campagne georganiseerd vanuit het gemeentebestuur is in onze streek vrijwel uniek.’

Tijdens deze campagne werkt het gemeentebestuur samen met de “huisartsenkring Halle en omgeving”, wat concreet betekent dat er wordt samengewerkt met de Leeuwse huisartsen die een sensibiliseringspakket met affiche en een aantal condooms hebben.

Bart Keymolen, schepen voor Jeugd: ‘Het project loopt vanaf vandaag tot einde oktober 2015 met een groot afsluitmoment op de “Dag van de Jeugdbeweging”. Er wordt een leuke campagne affiche verspreid naar de Leeuwse jeugdverenigingen, alle gemeentelijke gebouwen, het jeugdhuis, de huisartsen en apothekers.

Verder heeft het gemeentebestuur 3000 gepersonaliseerde condoomhoesjes laten maken waarop het campagnebeeld terugkomt. Deze condooms worden uitgedeeld tijdens elk evenement, georganiseerd door een erkende Leeuwse jeugdvereniging (fuiven,…) en andere evenementen zoals Strapatza. Er werden ook grote banners met het campagnebeeld gedrukt om naar de actie te verwijzen tijdens eerder genoemde evenementen. voor duiding bij de actie wordt verwezen naar de website: www.sint-pieters-leeuw.be/soatrekhetjeaan en www.facebook.com/soatrekhetjeaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: