SINT-PIETERS-LEEUW: – Naar jaarlijkse traditie wordt op Paasmaandag de koningsschieting gehouden van de koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan. 60 schutters namen deel aan de koningsschieting.
De voorlaatste schutter van de tweede ronde schoot de hoofdvogel naar beneden.
De 51-jarige Vlezenbekenaar Freddy Van Vlaenderen mag zich een jaar lang koning van de gilde noemen.

2015-04-06-koningsschieting_14
Bij de jeugd namen 7 jongeren de uitdaging aan om prins of prinses te worden. Na 35 ronden werd de hoofdvogel nog niet afgeschoten . Woensdag 22 april om 18 uur zal verder geschoten worden om de begeerde titel in de wacht te slepen.

De nieuwe koning, Freddy Van Vlaenderen is 51 jaar en 18 jaar geleden leerde zijn vriend Marc L’Ecluse hem met pijl en boog omgaan bij de Schutersgilde.
De koningsschieting werd traditioneel afgesloten met kramiek met ballekes en krieken.
2015-04-06-koningsschieting_12

Deze diashow vereist JavaScript.


550 jaar Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan
Hoofdman Gunther Coppens ‘Het is een speciaal jaar voor onze gilde. Want nadat in 2013, toen we vierden dat we 525 jaar bestonden, historicus Raf Meert ontdekte dat onze gilde reeds vanaf 1465 bestaat, is het dit jaar terug een feestjaar. Wij bestaan 550 jaar. Het gaat snel in onze gilde.

Wij organiseren daarom ook deze keer enkele jubileumschietingen. Een eerste jublieumschieting is er reeds op 18 april 2015.
Ook is iedereen altijd welkom op de initiatieschieting op 1 mei van 10u tot 13u. Op die dag kunnen vrienden, familie en iedereen die graag eens op staande wip met traditionele boog wil schieten onze sport komen uitproberen en de sfeer komen opsnuiven.’
Meer info kunnen jullie ook altijd vinden op onze website www.sintsebastiaan.be

2 comments

  1. Koning Fredje Gefeliciteerd man maar een Koning zonder Prins of Prinses is maar tristich hoor

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: