federale-politieREGIO: – De federale Wegpolitie heeft op donderdag 26 maart 2015 een controleactie op het gebruik van de tachograaf georganiseerd. De controle vond plaats in samenwerking met centrex, het politioneel kennis- en expertisecentrum verkeershandhaving. Deze actie vond plaats tussen 14 en 22 uur op de Brusselse Ring en de E19 in de provincies Vlaams- en Waals-Brabant. 42 vrachtwagens zijn gecontroleerd, er zijn 11 fraudegevallen vastgesteld.

De strijd tegen ongevallen met zwaar vervoer vormt een van de prioriteiten van de federale politie. Frauderen met de tachograaf heeft een belangrijke invloed op de verkeersveiligheid, op de sociale situatie van de bestuurder en op de concurrentie tussen de verschillende transportfirma’s. Met deze actie wil de federale Wegpolitie de fraudeurs hard aan te pakken en een positief signaal te geven aan de firma’s en de bestuurders die wel trachten om de wetgeving na te leven.
Vijftien leden van de federale Wegpolitie hebben aan deze actie deelgenomen, net als 1 collega van de lokale politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst

Resultaten
Aantal gecontroleerde vrachtwagens: 42
Aantal fraudes met tachograaf : 11
* Magneet op impulsgever waardoor er rust werd geregistreerd tijdens rijden: 3
* Rijden zonder bestuurderskaart: 1
* Rijden met bestuurderskaart van iemand anders: 7
Andere inbreuken: 6
* Rijden zonder vervoersvergunning: 1
* Inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag: 2
* Inbreuken op wetgeving uitzonderlijk vervoer: 2
* Gsm achter het stuur: 1
Er is voor een totaal bedrag van 46.720 euro aan boetes geïnd.

%d bloggers liken dit: