ZENNEVALLEI: – De Halse Persclub, de vereniging van journalisten uit Halle en omgeving, hield dinsdagavond een korte symbolische solidariteitsactie nav de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs waarbij twaalf journalisten en cartoonisten op een brutale wijze vermoord werden.
2015-01-13-actie-Halse-Persbond_02

De persmensen hielden met een balpen in de hand één minuut stilte aan het standbeeld van de Vaantjesboer in Halle omdat het standbeeld ook een karikatuur is van de Hallenaar en dus een sterk symbool is van die vrije meningsuiting.
Uiteindelijk gaat het om collega-journalisten die werden vermoord tijdens de uitoefening van hun beroep. Bedoeling was om met een korte symbolische actie ons medeleven met de getroffen families en onze solidariteit te betuigen en te tonen dat we persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting belangrijk vinden.

%d bloggers liken dit: