archieffoto Roger Desmeth - oktober 2014

SINT-PIETERS-LEEUW: – Woensdag 7 januari 2015 is Ereschepen en huidig voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting, Roger Desmeth (8/6/1933) overleden.

De plechtige uitvaartliturgie heeft plaats op woensdag 14 januari 2015 om 10u30 in de Sint-Stefaankerk aan het Weerstandsplein te Negenmanneke.

Roger Desmeth was een geboren Leeuwenaar die opgroeide in Negenmanneke. Zijn beroepsloopbaan bouwde hij op bij de vakbond (ACV), sector chemie. Hij was een vakbondsman die zijn weg maakte vanuit de eigen rangen: hij sprak de taal van de achterban en voelde aan wat er leefde bij de mensen.
Bij de verkiezingen van 1982 werd hij aangezocht om de CVP-lijst te versterken. Bij de verkiezing van 1988 behaalde hij 913 stemmen maar kon toen om beroepsredenen nog geen schepenambt opnemen en werd CVP-voorzitter in Leeuw. In 1994 behaalde hij 1142 stemmen en werd schepen. Met 1545 voorkeurstemmen was hij met de verkiezingen van 2000 onmiddellijk 1ste schepen, na burgemeester L. Vanlinthout. Einde 2006 verliet hij de politiek maar hij was nog steeds actief als voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.
Hij was ook:
Gewezen verbondssecretaris van ACV Brussel Halle-Vilvoorde
Ondervoorzitter Sociaal Verhuurkantoor Webra
Bestuurder van Providentia cvba
Bestuurder van vzw De Poel
Erevoorzitter, erelid, bestuurslid of lid van meerdere sociale en culturele verenigingen

Roger was een man van het terrein, van het verenigings- en het dorpsleven, van het gezin, van de parochie.
Met activiteiten zoals zijn unieke praatcafés zette hij ‘zijn’ Negenmanneke op de kaart.

6 comments

  1. veel sterkte aan de familie hij was een goed iemand heeft mij veel geholpen dank u Rocher rust in vrede kati desmedt

  2. Voor de ganse familie veel sterkte in deze moeilijke periode, hij was een oprecht persoon met het hart op de juiste plaats….. we gaan je missen.

  3. Veel sterkte aan de familie.Hij was een heel goede persoon.Rust in vrede

  4. Onze gedachten gaan uit naar u Roger en uw familie. Wij wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Roger rust in vrede

    Met oprechte deelneming,

    1. Onze gedachten gaan uit naar roger en zijn familie. Wij wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Rust in vrede Roger

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: