SINT-PIETERS-LEEUW: – Marcel Wauters(94) en Hermine Vandenbosch (92) vierden hun platina bruiloft (70 jaar).
2014-11-22-Marcel-Hermine_07
Ze leerden elkaar op Nieuwjaarsdag in 1943 kennen in ‘La Ferme Bretonne’ op de Brusselsesteenweg aan het Negenmanneke in Leeuw. Het was burgemeester Jules De Cort die hen op 18 november 1944 huwde. Op de terugweg van het gemeentehuis moesten ze in de gracht springen om te schuilen voor een V1 die overvloog. Marcel werkte als postbode en nadien 38 jaar bij de Kredietbank. Hij deed dit eerst in Brussel en nadien verschillende jaren als kassier in het agentschap Negenmanneke. Hermine was naaister bij Dandy en bij Moraine aan de Hallepoort in Brussel. Ze begon er als ‘petite main’ en eindigde als modeltekenares. Ze bleef thuis met de geboorte van haar derde kind.

Marcel was in verschillende bewegingen van de parochie Sint-Steven. Hij zette zich 20 jaar in voor de Ziekenzorg van Negenmanneke. Marcel is een vurige supporter van Anderlecht. Vroeger ging hij naar elke thuismatch. In de zomer onderhoudt hij nog graag een stukje van zijn groentetuin. Hermine zorgde voor een bloemperkje. Samen hielden ze van reizen. Zo trokken Hermine en Marcel bijzonder graag met vakantie naar Benidorm in Spanje. Daar reisden ze 28 keer naartoe. Nu is de gezondheid van Hermine niet meer top en daarom blijven ze thuis. Ze zorgen voor elkaar en genieten nog in liefde van hun leven
Ze zagen hun familie groeien met de kinderen Robert, Roland en Monique, de kleinkinderen, een tweeling Nathalie en Christophe en twee achterkleinkinderen, ook een tweeling, Luna en Thibo.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: