holebifilmfestival2014-logoVLEZENBEEK: – Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant brengt jaarlijks in de maand november in een 10-tal steden en gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant een ganse waaier van holebi- en transgenderfilms.
De gemeente Sint-Pieters-Leeuw velwelkomt voor de derde maal het holebifilmfestival in CC De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek. dit jaar kan je gaan kijken naar twee films op 26 en 28 november 2014 om 20 uur (deuren 19.30 uur).

The World Unseen – woe 26/11/14 om 20:00
Kaapstad, 1952. Miriam houdt een winkeltje open. Ze heeft twee kinderen en een man die niet vies is van een slippertje. Ze is zwanger en voelt zich opgesloten in haar benauwende bestaan. In de stad wandelt ze het café binnen van de jonge, vrijdenkende Amina en de kleurling Jacob. Voor Amina is het liefde op het eerste gezicht. Tussen de twee vrouwen groeit de spanning.
“The World Unseen” is een aangrijpende film over identiteit, rassenverhoudingen en verlangens. Shamim Sarif baseerde deze verfilming op haar gelijknamige boek, net als haar film “I Can’t Think Straight”. Ze steunde daarbij op de herinneringen van haar grootmoeder aan haar leven tijdens de apartheid (1948-1990).
Engels gesproken, Nederlandse ondertitels
Zuid-Afrika, 2007 – duur 94′

Noordzee, Texas – woe 26/11/14 om 20:00
Noordzee, Texas is een Vlaamse film in een regie van Bavo Defurne uit 2011. Dit liefdesverhaal (over twee jonge homo’s) dat speelt in de jaren zeventig is de eerste langspeelfilm van Defurne. Het scenario is van de hand van Bavo Defurne en Yves Verbraeken op basis van het jeugdboek ‘Nooit gaat dit over’ uit 2004 van André Sollie.
Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel (Eva van der Gucht) in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Hij is verliefd op Gino, de buurjongen. Al vanaf hun kindertijd hing er een zekere spanning tussen de twee. Nu is Gino Pims stoere motorheld. Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankeltjes hoop, daaruit bestaat Pims leven. Op een dag gaat Yvette ervandoor met Zoltan, een jonge kermisgast. Pim, die alleen achterblijft, grijpt zijn kans en ziet dromen halve waarheden worden…

Prijs: € 3
CC Coloma – 02 371 22 62 – cultuur@sint-pieters-leeuw.be
Tickets kunnen on-line aangekocht worden via www.colomaspl.be of aan de balie van de Bibliotheek en kasteel Coloma.

Door zijn medewerking te verlenen aan het Holebifilmfestival hoopt het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw een deur te openen zodat een dialoog opgestart kan worden.
Naast de filmvoorstellingen kan u ook terecht in de hoofdbibliotheek waar boeken en films die de holibithematiek beslaan, in de kijker gesteld worden.

Meer info via de dienst Gelijke Kansen: ingrid.baroen@sint-pieters-leeuw.be .

%d bloggers liken dit: