2014-10-12-affiche-streekbierentochtSINT-PIETERS-LEEUW: – Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw – B028 – organiseert op zondag 12 oktober 2014 van van 08.00 tot 15.00 zijn “Streekbierentocht” (4-6-11-13-17-20-25 km.).

Dit jaar bieden wij de wandelaars parkoers aan die in de Zuunvallei liggen en naar Vlezenbeek en het Negenmanneke leiden. De wandelaars maken kennis met twee natuurgebieden en twee sites die voor deze gelegenheid open gesteld zijn. Daar buiten zoeken we veld- en landwegen op en kiezen we voor verkeersluwe baantjes.

De eerste lus telt 4 km en is vlak. Deze loopt langs de Zuunbeek en het bijhorende natuurgebied.

De tweede lus brengt de wandelaars van de 6 km over de noordelijke rand van de Zuunvallei naar het Negenmanneke met controlepost. Zij maken een wandeling door het heerlijke park van het Missiehuis van de Scheutisten.

De derde lus is 13 km lang en wijst de geoefende stappers over de hellingen van de Zuun naar Vlezenbeek waar de tweede controlepost hen soelaas biedt. Zij maken onderweg kennis met de historische site van Rattendaal van de Continental Theological Seminary, waar belangstellenden de bijbel bestuderen, met de witseboom en de watertoren die als woning ingericht is.

Deze lussen kunnen uiteraard gecombineerd worden door de voorstanders van langere tochten. Zo bewandelen de liefhebbers van 20 km de lus van de 13 km en de lus van de 6 km met een uitbreiding door het natuurreservaat Vogelzang. De 25-adepten nemen alle lussen voor hun rekening. .

Voor elk wat wils in ons Pajottenland waar de herfst je dag kleurt.

Locatie: Zonnig Leven – J.Vanderstraetenstraat 198, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Inschrijving: 1 euro – afstempeling: I.V.V.

%d bloggers liken dit: