ZUUN:- In het natuurgebied Volsembroek zijn de terreinploeg van Natuurpunt en vrijwilligers aan de slag om de oude, kapotte omheining te verwijderen en daarna een nieuwe te plaatsen zodat Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden later deze week de Galloways kunnen verwelkomen in Volsembroek.
2014-05-06-nieuwe-omheining-volsembroek_01 2014-05-06-nieuwe-omheining-volsembroek_02
Een Galloway is een hoornloos runderras dat oorspronkelijk uit Schotland kwam en in het wild kan overleven. De galloways zullen opnieuw de vegetatie van het natuurgebied op natuurlijke wijze onder controle houden. Dit is nodig opdat dit natuurgebied één van de mooiste natte gebieden van van onze regio zou blijven.
2014-05-06-nieuwe-omheining-volsembroek_04 2014-05-06-nieuwe-omheining-volsembroek_05
meer info: www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be

foto’s: Sofie Devalckeneer

%d bloggers liken dit: