2014-06-15-flyer-expeditie-PajottenlandPAJOTTENLAND: – Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei organiseert op 13,14 en 15 juni 2014 Expeditie Pajottenland.

Brussel en het Pajottenland, dat zijn twee handen op een buik. Ga samen met andere avonturiers de uitdaging aan tijdens de driedaagse Expeditie Pajottenland. Brusselse vijfhoek meets Pajotse hartland: intens genieten van natuur, landschap, Bruegel en Geuze! Start en einde aan treinstation Galmaarden. Prijs per persoon: totaalpakket 90 euro, inclusief 8 maaltijden, 2 overnachtingen en alle activiteiten. Je bagage wordt door ons vervoerd. Volledig programma en planning: www.pajot-zenne.be, 02 452 60 45. Inschrijven voor 1 juni. Je kan enkel inschrijven voor de drie dagen samen dus niet voor 1 of 2 dagen apart.

Vrijdag 13 juni 2014 – Manneke Pis fietst naar de nachtegaal
Een enkele treinrit van Galmaarden naar Brussel: je bent er al in een half uurtje… De expeditie start met een fotoshoot op de Grote Markt en een brunch met Pajotse streekproducten in hartje Brussel. Nadien per metro met muzikale begeleiding naar de skiheuvel in Neerpede voor een aperitief met uniek uitzicht op Brussel en het Pajottenland. Lunch in het Groen en Blauw huis van Anderlecht, knooppunt van duurzame projecten, en dan verder langs het fietsknooppuntennetwerk. Via een kersenvieruurtje in plattelandscentrum Paddenbroek kom je terecht in hoeve Herrebeekhof in Pepingen , waar je geniet van een Bruegelmaal. Overnachten doe je onder de sterren in tentjes op het domein Ter Rijst, met avondzang van de nachtegaal.

Zaterdag 14 juni  2014 – Eerste stapjes richting romantiek
Vroege vogels laten zich luistergidsen in het vogelreservaat Ter Rijst. Nadien een stevig ontbijt op de boerderij, gekruid met bloeiende daslook. En dan… eindelijk zet je als pionier de eerste stappen op het gloednieuwe Wandelnetwerk Pajottenland! Het wordt even extra romantisch tijdens een picknick op de oevers van de Mark in Herne. We stappen verder richting stiltecentrum Rosario in Bever waar we onze wandelschoenen uitdoen om aan te schuiven aan een gedekte biotafel. Je droomt zalig weg met flarden van Schubertliederen over dolende wandelaars…

Zondag 15 juni  2014 – Onderweg naar Ergens of Iets
Na food for thought tijdens een ontbijtlezing over de schoonheid en lelijkheid van ons landschap krijg je een Pajots lunchpakket mee richting Galmaarden. Je kan je met de benenwagen of per huifkar verplaatsen (wandeling of koetsrit), jij beslist. Zou het vreemd zijn om onderweg een aantal muzikanten uit de Brusselse metro te herkennen? ’s Middags kom je aan in het Baljuwhuis. Je wordt er verwelkomd tijdens het feestevenement ‘Wandelnetwerk Pajottenland’. Het treinstation van Galmaarden is vlakbij en zo eindigt onze expeditie waar ze begonnen is.

%d bloggers liken dit: