2014-03-15-CampagnebeeldNacht2014SINT-PIETERS-LEEUW: – de jaarlijkse “Nacht van de Geschiedenis” van het Davidsfonds vindt plaats op dinsdag 25 maart 2014 om 20 uur in Coloma. Het thema dit jaar is de Eerste Wereldoorlog.
In Sint-Pieters-Leeuw komt luitenant-kolonel Delrue uitleg geven over het verloop van de oorlog, in het bijzonder ook over de eerste weken tot de Slag aan de IJzer. Hij situeert het verder verloop van de oorlog in het licht van de verschillende strategische plannen, van beide partijen.

De grote oorlog begon in Wallonië “De Duitsers komen …”
Gastspreker Pat Delrue, luitenant-kolonel op rust

Deze twaalfde Nacht van de Geschiedenis staat in het teken dat 100 jaar geleden W.O. I begon. Pat Delrue legt uit wat de militaire situatie was in 1914, de strategische plannen aan Duitse en Franse zijde en de onderlinge krachtsverhoudingen. De situatie in België tussen 4 augustus en 16 oktober 1914 wordt van nabij toegelicht en ook aan het vluchtelingenprobleem wordt de nodige aandacht besteed. Vervolgens wordt het verdere verloop van de oorlog in grote lijnen geschetst.

Iedereen welkom – gratis toegang
dinsdag 25 maart 2014 om 20 uur – Cultureel Centrum Coloma, Roosezolder

%d bloggers liken dit: