2014-03-13-little-cherry-virusVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant bindt de strijd aan met het Little Cherry Virus. Dit is een ongeneeslijke infectie van kerselaars die zorgt voor kleine, onrijpe kersen met weinig of geen smaak. Alle informatie voor het brede publiek om deze infectie te beheersen is samengevat in een nieuwe folder.

Little Cherry Virus (LChV) is een ongeneeslijke infectie van kerselaars. LChV is zeer besmettelijk en is verantwoordelijk voor kleinere opbrengsten in de kersenteelt. Zowel zoete als zure kerselaars, zowel hoogstam als laagstam, maar ook sierkerselaars en wilde kerselaars zijn gevoelig voor het virus.

Dankzij onze ervaring in de strijd tegen het gelijkaardige bacterievuur bij de peren, kunnen we nu gepast reageren’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. ‘We starten een Overleggroep waarin alle betrokken actoren samenwerken. De nodige info is reeds beschikbaar. Zo kan men via onze website de brochure over Little Cherry Virus bestellen’.
Meer info: www.vlaamsbrabant.be/littlecherryvirus

%d bloggers liken dit: