wereldnierdag_logoREGIO: – Op donderdag 13 maart 2014 is het Wereldnierdag . Die dag kunnen mensen in het Sint-Maria ziekenhuis van Halle een gratis test laten uitvoeren om hun risico op nierfalen na te gaan. Aansluitend wordt er een infomoment over chronische nierinsufficiëntie georganiseerd voor patiënten. Nefroloog Tine Keersmaekers, uroloog Ilse Dedobbeleer en diëtiste Sandra Renders zullen tijdens dit infomoment de patiënten toespreken.

Test Gratis je Nierwerking
In het Regionaal Ziekenhuis Sint-Maria in Halle (Ziekenhuislaan 100 – 1500 Halle www.sintmaria.be) kan je op donderdag 13 maart doorlopend van 13u tot 17u gratis laten nakijken of je een risico loopt op het ontwikkelen van nierproblemen. Een team van verpleegkundigen zal in de inkomhal van het ziekenhuis klaar staan om, bij wie dat wenst, de bloeddruk te controleren en een vragenlijstje te overlopen. Wie risicofactoren vertoont, wordt met een verwijsbrief doorverwezen naar zijn huisarts voor een urine- en bloedanalyse.

Infomoment Chronische Nierinsufficiëntie
Aansluitend bij de niertest zal er op donderdag 13 maart van 17u tot 18u een Infomoment ‘chronische Nierinsufficiëntie’ georganiseerd worden in het ziekenhuis van Halle. Tijdens dit infomoment zullen nefrologe Tine Keersmaekers, urologe Ilse Dedobbeleer en diëtiste Sandra Renders een presentatie geven aan patiënten over de symptomen van CNI, over medicatie die je vrij mag gebruiken bij nier- of blaasproblemen, over wat je beter wel / niet eet als patiënt en wat de mogelijkheden zijn bij een volledige nierblokkage, etc.

%d bloggers liken dit: