SINT-PIETERS-LEEUW / RUISBROEK: – Sinds de kerstvakantie gaat de buitenschoolse kinderopvang (BKO) van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw afwisselend door in één van de drie gemeentescholen (Wegwijzer, ’t Populiertje en Den Top).
Een grote aanpassing voor de ouders, maar een gelijk aantal inschrijvingen dan vorig jaar. De ouders vinden, zoals verwacht, hun weg naar de hervormde buitenschoolse kinderopvang’ stelt schepen van Jeugd Bart Keymolen vast.

2014-03-04-vakantieopvang-BKO_01
Tijdens de krokusvakantie organiseert de jeugddienst 5 ‘beestige’ BKO-dagen in de gemeentelijke basisschool Wegwijzer. Een hele week lang staan enthousiaste begeleid(st)ers klaar om een 100-tal kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen in het thema ‘Dierenparadijs’. De kinderen worden in 3 groepjes verdeeld: bij de ‘welpjes’ kunnen de allerkleinsten terecht uit de onthaal- en eerste kleuterklasjes; in de groep ‘tijgertjes’ komen de kindjes uit de tweede en derde kleuterklas te zitten en de kinderen uit de lagere school heten ‘puma’s’. In elk groepje zitten er voor het eerst maximaal 35 kinderen, snel inschrijven was dus de boodschap.
Dagelijks staan er 2 verschillende activiteiten op het programma. Eens koken, dan weer knutselen, sporten en spelen, … en dit allemaal aangepast aan de leeftijd van de kinderen.
2014-03-04-vakantieopvang-BKO_03
Met mijn eigen ogen heb ik kunnen zien dat op deze manier de begeleid(st)er kwalitatief en individueel met de kinderen kunnen werken, en we de kwaliteit van de buitenschoolse kinderopvang verhogen. Door de vele lachende kindergezichten, merk ik dat we duidelijk in ons doel geslaagd zijn’, aldus schepen Bart Keymolen.

De inschrijvingen voor de opvang tijdens de paasvakantie zijn al een tijdje lopende, wie zijn of haar kind nog wil inschrijven, kan daar best werk van maken. Inschrijven kan nog tot 28 maart, zowel online als bij de jeugddienst. Tijdens de paasvakantie gaat de buitenschoolse kinderopvang door in de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje met als thema ‘alle kleuren van de regenboog’.

Wil je meer info: T 02 370 28 81/86 of bko@sint-pieters-leeuw.be. – www.sint-pieters-leeuw.be/jeugd

%d bloggers liken dit: