OUDENAKEN: – Tijdens de opnames van de televisiereeks Witse werd in 2006 één van de vier resterende en zeer typische wegwijzers aangereden, waardoor deze wegwijzer al enkele jaren uit het straatbeeld van Oudenaken verdwenen was.

Schepen Luc Van Ruysevelt, zelf woonachtig in Oudenaken, sprak er zijn collega, schepen van Erfgoed, Jan Desmeth, over aan. Een dergelijke karakteristieke wegwijzer is een stuk erfgoed dat het waard is om te herstellen en terug te plaatsen.
2014-01-24-wegwijzer-teruggeplaatst
De wens die beide schepenen uitten, kreeg gehoor. De gemeentelijke technische diensten herstelden in nauwe samenwerking met Patrick Huybrechts, directeur van de Leeuwse kunstacademie deze unieke wegwijzer. Inmiddels staat de wegwijzer terug op zijn oorspronkelijke plaats, vlakbij de kleuterschool Puur Natuur. Het trio resterende wegwijzers is vandaag opnieuw een kwartet geworden.

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: