2010-06-23-hippotherapie-Inkendaal_Vlezenbeek-2VLEZENBEEK: – In het Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek wordt hippotherapie aangeboden. Bij hippotherapie wordt er therapeutisch gebruik gemaakt van een paard met als doel specifieke bewegingsfuncties bij de patiënt/ ruiter te behandelen.
Ze zoeken nu enkele vrijwilligers. Zie onderaan artikel.

Het accent bij hippotherapie ligt daarbij op medisch vlak. Tessy De Clippeleir staat samen met 3 collega’s in voor de therapie. Dat zijn Meike Cuypers, Kim Moens en Linsy Heyvaert.

Bij hippotherapie wordt het paard ingeschakeld als stimulator, motivator en activator door zijn unieke driedimensionale bewegingsafloop die permanente prikkels geeft en bepaalde bewegingen faciliteert. De ruiter zelf heeft geen controle over het paard. Het is de therapeut die het paard dirigeert en zijn tempo aangeeft. De ruiter reageert enkel op de beweging van het paard. Men richt zich voornamelijk op de facilitering van houdings- en bewegingsafloop, evenwicht door permanente stimulatie via de paardenbeweging en stimulatie via alle zintuigen.
Hippotherapie heeft gunstige effecten op heel wat vlakken : neurologisch, neurofysiologisch, psychomotorisch, sensomotorisch, orthopedisch of respiratoir . Het is m.a.w. een belangrijk gegeven in het revalidatieproces.

Heb je interesse om als vrijwilliger ook een steentje bij te dragen en heb je zin om mee te helpen de paarden te verzorgen ?
Paarden van de wei halen /stal halen , borstelen en optuigen, het paard leiden tijdens de hippotherapiesessies zodat de therapeut zich kan focussen op de oefeningen met de patiënt.
Neem dan snel contact op met Els Van Holderbeke , HR en communicatiemanager via els.vanholderbeke@inkendaal.be

archieffoto’s 2010: inhuldiging opstapplatform

Revalidatieziekenhuis Inkendaal, Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek (www.inkendaal.be)

3 comments

  1. Ik ben yara Wauters ben een meisje van 26 jaar ik rij zelfs paard en als je iemand nodig hebt zou ik graag willen helpen ik kan 3 dagen in de week komen helpen woensdag donderdag en zondag met vriendelijke groeten.

Comments are closed.

%d