2013-10-15-isolatieSINT-PIETERS-LEEUW: – Goed geïsoleerde muren besparen jaarlijks tot 26 % op onze stookkosten voor verwarming, tot wel 500 €. Bovendien zijn sommige isolatiewerken relatief eenvoudig uit te voeren. Het inblazen van spouwmuurisolatie kan bijvoorbeeld op één dag gebeuren. Maar wat is goede isolatie? Wat zijn de verschillende isolatietoepassingen in en tegen onze buitenmuren? Wat is de juiste prijs? In het najaar organiseert het educatief centrum de Paddenbroek van Gooik met het Kyoto in het Pajottenlandproject voor alle gezinnen van het Pajottenland en de Zennevallei een informatie- en samenaankoopcampagne rond muurisolatie.

Dinsdag 10 december 2013 om 19.30 uur: Informatieavond in Sint-Pieters-Leeuw Colomazaal kasteel Coloma Jozef Depauwstraat 25 Sint-Pieters-Leeuw.

2013-10-15-houtvezelisolatieplaten-buitengevel-HerneTegelijkertijd zal opnieuw een samenaankoop voor de plaatsing van muurisolatie plaatsvinden. Concreet zullen hiervoor bij voorkeur lokale aannemers geselecteerd worden die isolatie kunnen plaatsen in de spouwmuur, tegen de buitengevel of langs de binnenkant. Deze aannemers worden geselecteerd op basis van goede uitvoering, ervaring, referenties en een scherpe prijs. Ze zullen hun voorwaarden voorstellen op de contactavonden.
Alle inwoners van onze regio zullen bij deze aannemers een gratis offerte kunnen laten opmaken volgens de voorwaarden van de samenaankoopactie. Deze offertes en de uitvoering zal opgevolgd worden vanuit het Kyotoproject.

2013-10-15-spouwmuurisolatie
Deze sessies worden georganiseerd in samenwerking met Dialoog en met de steun van het netbedrijf Infrax en van het steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant.

Deze actie wordt samen met vele partners georganiseerd: het provinciaal steunpunt Duurzaam Bouwen, ACV en ACW Halle, Vilvoorde, Pajottenland+, de 15 gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei, KWB Pajottenland, OKRA, Opbouwwerk Pajottenland, PajoPower, de verschillende woonwinkels en het energieadviescentrum van Dialoog.
Meer informatie is te verkrijgen in het Educatief centrum de Paddenbroek te Gooik via 02/306.45.62, via info@paddenbroek.be of op www.kyotoinhetpajottenland.be.

%d bloggers liken dit: