VLEZENBEEK: – Voor de 23ste opeenvolgende maal organiseert de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek iedere woensdagavond vanaf 26 juni tot en met 28 augustus 2013 geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei.
2013-06-12-archief_gordeltochten
Het parcours wordt met zorg uitgekozen. Hierbij zijn een mooie, rustige omgeving en veilige wegen prioritair. Dat men hierdoor al eens een stoffige veldweg onder de wielen krijgt moet men er wel bijnemen. De tochten starten telkens op het Vlezenbeekse Gemeenteplein om 18.45 u.
De afstand schommelt overwegend tussen 25 en 45 km en is derhalve ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Overigens wordt er een gematigd tempo aangehouden zodat iedereen ten volle kan genieten van de uitstap. Na de tocht is de verleiding groot om de dorst te lessen op een plaatselijk terrasje. Ook onderweg, als de gelegenheid zich voordoet, stappen we even af om te genieten van het interieur van een plaatselijk kapelletje…
Ideaal om de streek, haar geschiedenis, haar monumenten en haar intieme plekjes te ontdekken…

Concreet :
• iedere woensdagavond om 18.45 u
• start : Gemeenteplein Vlezenbeek
• afstand : 25 à 40 km
• gemiddelde snelheid : 15 km/uur
• deelname : gratis
• fiets verkeerstechnisch helemaal in orde ( lichten !)
• periode : van 26 juni tot 28 augustus 2013
• Organisatie : Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” vzw – afdeling Vlezenbeek
• Inlichtingen : Tel. 02/569.17.52 (na 20.00 u) of e-mail : jan.quinart@telenet.be

1 comment

  1. Niet vergeten mee te doen met de fiets-foto-zoektocht van Streekvereniging Zenne en Zoniën vzw !

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: