SINT-PIETERS-LEEUW: – In maart 2013 startte een aannemer in opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw met het vernieuwen en/of aanleggen van voetpaden in het Jagersdal en de ‘t Serclaeslaan.
Groot was dan ook de verwondering van de buurtbewoners toen telenet sinds vorige vrijdag de nieuwe voetpaden in Jagersdal terug openbrak.

2013-05-21-voetpaden_jagersdal
Schepen van Openbare Werken, Bart Keymolen legt uit wat er gebeurd is.

Bart-KEYMOLEN_schepen_Sint-Pieters-LeeuwBart Keymolen:’ Zoals steeds vragen we geruime tijd voor de aanvang van de vernieuwing van voetpaden aan alle nutsmaatschappijen of ze werken nodig achten in de bedoelde straat. Telenet had voor het Jagersdal geen plannen.
Onze aannemer startte dan ook de werken. Hierbij stelden we vast dat een aantal verdeelkastjes van Telenet verkeerd stonden ingeplant, waarop de vraag volgde om deze te verplaatsen.Telenet zag dit niet mogelijk zonder een deel van de bekabeling te vervangen. Een ondergrondse verlenging van de oude bekabeling leidt op termijn tot kwaliteitsverlies, in het algemeen is de kans op technische defecten te groot, waardoor lokale herstellingen noodzakelijk zouden worden.Een betere oplossing was dus de vernieuwing van een deel van de bekabeling. Aangezien de aannemer echter al was begonnen moet een deel van de nieuwe voetpaden worden opgebroken.Zoals reeds gesteld is dit een betere oplossing op langere termijn, zo niet is de kans op herhaaldelijke herstellingen de komende maanden en jaren zeer groot.Het spreekt voor zich dat de kosten gedragen worden door telenet en dat we er strikt op zullen toezien dat de hinder voor de bewoners tot een minimum beperkt blijft
!’

%d bloggers liken dit: