2013-05-03-b-weekendVLEZENBEEK / JAPAN: – Het Belgisch Bierweekend in Japan werd drie jaar geleden voor de eerste keer georganiseerd in Tokyo door  Toerisme Vlaanderen, De Belgische ambassade in Tokyo, Flanders Investment and Trade, Flanders Center in Osaka en nog verscheidene andere partners  en kent sindsdien een alsmaar groter succes.
Tienduizenden Japanse bezoekers komen tijdens het Belgisch Bierweekend proeven van trappist, abdijbier, lambiek, gueuze, faro, fruitbier, wit en blond bier, amber en bruin bier, pils, … Al het bier werd met liefde en vakmanschap gebrouwen in één van de 190 Belgische brouwerijen.
Het eerste Bierweekend gaat momenteel door in Nagoya (26/04 – 6/05) en is meteen een groot succes. In 2013 verwachten ze tienduizenden bezoekers bij de verschillende edities in Yokohama (15 – 19/05), Osaka (5-9/06), Fukuoka (24 – 28/07) en Tokyo (6-16/09).

Dirk en Geert Lindemans
Dirk en Geert Lindemans

Dirk Lindemans: ‘De Belgische bieren zijn enorm in bij de Japanners. Onze verkoop is vorig jaar gestegen met maar liefst 35%. Uiteraard blijven het nog bescheiden volumes gezien Belgische bieren en meer specifiek de unieke lambiekbieren in Japan als een delicatesse beschouwd wordt en bijgevolg eerder voorbehouden is voor een nichemarkt.
.

Het Belgisch Bierweekend wordt georganiseerd door de Belgische Federatie van Bierbrouwers en tal van andere partners (Belgische ambassade in Tokyo, FIT, Flanders Center in Osaka en vele anderen). Het is voor Toerisme Vlaanderen hét ideale moment om ons bier, onze passie en drang naar innovatie en het vakmanschap van onze brouwers te promoten. Ook de eeuwenlange traditie van het brouwen en onze muziek en gastronomie worden tijdens dit weekend in de kijker gezet bij het breder Japanse publiek, de touroperatoren en de mediawereld. Op deze manier versterken we de reputatie van Vlaanderen als toeristische bestemming op Japanse bodem.

De groei en de toekomst van het Belgische bier hangt in ruime mate af van de export, goed voor 60% waarvan 1% naar de Japanse markt. Het promoten van de combinatie bier en bestemming met focus op opname in Japanse reisprogramma’s en mediawereld heeft effectieve aankomsten en overnachtingen in Vlaanderen en Brussel tot resultaat. Zo haalt Toerisme Vlaanderen buitenlandse deviezen binnen en laven we de exportzijde van de internationale betalingsbalans.
Kampai! En laat het gerstenat rijkelijk vloeien!

%d bloggers liken dit: