RUISBROEK: – De vrije basisschool Jan Ruusbroec in Ruisbroek sloot het tweede trimester af op een heel speciale manier. Vrijdag 29 maart werd een gang van het schoolgebouw omgetoverd tot een ware kunstgang. Het hele trimester konden de leerkrachten en de leerlingen werken rond de leesplek van ‘Rand en Taal’. De boeken lieten de kinderen kennis maken enerzijds met de verschillende vormen van kunst, anderzijds met het leven en de werken van beroemde kunstenaars.
2013-04-15-archieffoto-TT

Ook Daisy Schoonjans, creatief begeleidster bij CKO ’t Breugelkind vzw, heeft samen met Nafisa Challiui met haar project ‘Kinderen van de Sterretjes’ een aantal kunstwerken gemaakt die werden tentoongesteld. De kinderen maakten gedurende 3 woensdagen een werk volledig vervaardigd met hout en verf. Het thema van deze projecten draaide telkens rond de natuur en is hierdoor onherroepelijk verbonden met de organisatie BOS+, die bomen planten en zorgen voor het bosbehoud in Vlaanderen en in het Zuiden.

‘Het project ‘Kinderen van de Sterretjes’ is ontstaan uit de visie dat ’t Breugelkind de kinderen een leuke vrije tijd willen bezorgen. Naast de Sportplaneet, waar men wil bijdragen tot meer bewegelijkheid van de kinderen, wordt nu ook dit spoor binnen een aantal afdelingen van de binnenschoolse kinderopvang bewandeld.’ benadrukt Stefanie Beeckman, coördinator van de kwaliteitscel van ’t Breugelkind.

Daisy maakt ook zelf digitale kunstwerken die vaak worden omschreven als surrealistisch en vrolijk. Haar kunstwerken stimuleren zowel de kinderen als de volwassenen om anders naar de wereld te kijken. Fantasie naar boven doen drijven en nieuwe verhalen doen ontstaan, is haar ideaalbeeld en de rode draad doorheen de hele tentoonstelling.

%d bloggers liken dit: