logo_inbreker-diefstal-overvalSINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 maart 2013, tussen 21 en 5 uur, heeft er in de regio Asse-Halle-Vilvoorde een arrondissementele politieactie Exit plaatsgevonden.
Zes lokale politiezones, namelijk PZ Rode, PZ AMOW, PZ VIMA, PZ Zaventem, PZ Sint-Pieters-Leeuw en PZ WOKRA namen deel aan de controleactie. Vier verdachten konden worden opgepakt: drie in de politiezone WOKRA na de diefstal van een bankkaart, 1 na een woninginbraak in de politiezone KASTZE.

Er werden statische controles opgesteld op belangrijke invalswegen in de politiezones en de patrouilles waren georiënteerd naar de rondtrekkende dadergroeperingen en daders van homejackings, home-invasions, dossiers garage en carjackings. Er is gecontroleerd op (verkeers)criminaliteit in het algemeen (drugs, rijden onder invloed of zonder verzekering, snelheid, verboden wapendracht, diefstallen, illegalen,…).

De lokale en de federale politie hebben, met de volledige steun van de gerechtelijke en bestuurlijke overheden en in de geest van de wet op de geïntegreerde politie op twee niveaus, op een nauwe wijze samengewerkt om de vooropgestelde objectieven te bereiken.
Binnen het bestuurlijk arrondissement Asse-Halle-Vilvoorde werden 64 extra politiemensen ingezet, met name 56 van de lokale politiekorpsen en 8 federale politieambtenaren (CIC Vlaams-Brabant, Coördinatie- en steundirectie Asse, Luchtvaartpolitie, speurhondgeleider en drugshondgeleider).

Resultaten
In totaal werden in het arrondissement 283 voertuigen en 195 personen aan een grondige controle onderworpen. Er werden 10 geseinde personen aangetroffen (o.a. 1 persoon was nog te verhoren; 1 persoon wegens opsporen verblijfplaats; 1 geseind voor drugs en slagen; 1 geseind voor poging doodslag,…).

In het kader van deze Exit actie betrapte de PZ WOKRA 3 personen wegens diefstal van een bankkaart. Ze werden gerechtelijk opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Daarnaast werden de federale steunmiddelen ingezet om een verdachte op te sporen naar aanleiding van een inbraak in een woning in de PZ KASTZE. Eén verdachte kon gevat worden door de PZ KASTZE, een andere verdachte werd niet meer gevonden. De speurhond slaagde er wel in om het inbrekersmateriaal terug te vinden.
Daarnaast werden 2 niet-verzekerde voertuigen in beslag genomen en ook een hoeveelheid drugs: 12 gr cannabis, 1,5 gr wiet, 1,9 gr hasjiesj en 0,4 gr cocaïne. Tevens trof de politie 1 verboden wapen aan (telescopische matrak) dat in beslag genomen werd.

Op het gebied van verkeer werden 11 PV’s van waarschuwing opgesteld, 9 PV’s voor rijden onder invloed van alcohol waarvan 1 rijbewijs 3 uur werd ingehouden en 7 rijbewijzen 6 uur.
Verder werden nog een aantal andere PV’s verkeer opgesteld:
– 4 PV’s voor rijden zonder rijbewijs
– 4 PV’s voor technische controle
– 1 fiscaal PV
– 2 PV’s niet-inschrijving voertuig
– 2 PV’s voor rood licht negeren
– 1 PV geen drager identiteitskaart
– 1 persoon testte positief op drugsgebruik na een speekseltest.
– 42 personen legden een negatieve alcoholtest af.

In de toekomst zullen er ongetwijfeld gelijkaardige acties georganiseerd worden.

bron: http://www.polfed-fedpol.be/presse/presse_detail_nl.php?recordID=2610

%d