VLAANDEREN: – Bond zonder Naam is altijd op zoek naar kansen om het beste in mensen te versterken. De Nationale Complimentendag op 1 maart is daar een uitgelezen moment voor. Samen met initiatiefnemer het magazine CHANGE Think Positiveen partners B-Post, Arteel en Edenred, nodigen ze heel het land uit om vandaag massaal vrienden, familie, buren, collega’s, baas, kinderen, maar waarom ook niet jouw postbode of vaste buschauffeur met een uniek, eerlijk en persoonlijk compliment te verrassen.
2013-03-01-complimenendag

Doe mee op: www.complimentendag.be 

De missie van CHANGE think positive is om op Complimentendag zoveel mogelijk mensen te sensibileren en attenderen op het feit hoe blij en gelukkig iemand kan zijn door het geven / ontvangen van een welgemeend compliment vanuit het hart. Als iedereen regelmatig gemeende complimenten geeft en krijgt, draagt dit ongetwijfeld bij tot een positievere wereld.

complimentendag

Of je kan nog een stapje verder gaan, en een persoonlijk bezoekje brengen aan een persoon, organisatie, vereniging, of bedrijf in je buurt waar prachtige en positieve dingen gebeuren. Positieve, leuke en hartverwarmende ‘woorden vanuit het hart’ produceren over hun werk, doet wonderen. Dus verras op die dag massaal je vrienden, familie, buren, collega’s, baas, kinderen, maar zeker ook tegenstanders met een uniek, eerlijk en persoonlijk compliment. Wees eens eerlijk: wat apprecieer je echt aan je partner, collega of concurrent?

De droom van initiatiefneemster Gina De Groote is dat dit jaar op 1 maart in het bedrijfs- en politieke leven alle vergaderingen geopend worden met een complimentje te geven aan alle aanwezigen. En ook in het onderwijs zijn complimentjes van levensbelang. Dus leerkrachten, waarom de lessen op 1 maart niet starten met een complimentje te geven aan de leerlingen en ook aan alle collega-leerkrachten?

In tegenstelling tot de commerciële dagen als Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag is het succes van de Complimentendag niet te koop!
De Complimentendag draait namelijk om het geven van oprechte complimenten vanuit het hart en het tonen van persoonlijke waardering. Het is dan ook niet de bedoeling dat er producten te koop worden aangeboden in combinatie met de Complimentendag. Het moet een niet-commerciële dag blijven zonder winstoogmerk. Dit initiatief is er om samen te bouwen aan een warmere, positieve samenleving. Daar waar dit onverhoopt wél gebeurt heeft men de werkelijke waarde en uitgangspunten van deze unieke dag niet begrepen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: