weg-met-dichters-logo

VLAAMS-BRABANT: – Van 31 januari tot en met 3 februari 2013 toert de eredivisie van de Nederlandstalige dichters door Vlaams-Brabant. Op 19 verschillende locaties brengen dichters en muzikanten een kort maar krachtig poëzieprogramma.

In Aarschot, Bever, Diest, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenberg, Leuven, Londerzeel, Overijse, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Ternat en Tienen houden ze halt op onverwachte plekken voor een kort maar krachtig poëzie-evenement.

Weg met dichters is een uniek initiatief binnen het Vlaamse poëzielandschap’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur. ‘Busjes met topdichters en muzikanten toeren gedurende vier dagen in Vlaams-Brabant rond en brengen poëzie van de bovenste plank voor een heel gevarieerd publiek en op heel verrassende locaties. Van 31 januari tot 3 februari brengt het kruim van de Nederlandstalige poëten korte maar krachtige poëzie-evenementen. We willen hiermee poëzie op een aangename manier toegankelijk maken voor iedereen’.

Deelnemende dichters zijn Antoine Boute, Ellen Deckwitz, J.A. Deelder, Andy Fierens, Luuk Gruwez, Peter Holvoet-Hanssen, Maarten Inghels, Tjitske Jansen, Betty Mellaerts, NoN, Tonnus Oosterhoff, Koen Stassijns, Max Temmerman, Vrouwkje Tuinman, Michaël Vandebril, Ivo Van Strijtem, Stijn Vranken en met muziek van Reena Riot, Katy Too en Dez Mona.
Ze zijn te gast in scholen, een jeugdhuis, een gevangenis, woon- en zorgcentra, een café, een abdij of een voormalig klooster.

  • Weg met Dichters! start op Gedichtendag op donderdag 31 januari. Eén ploeg dichters is te gast op vier locaties in Leuven en een tweede ploeg in Bever, Londerzeel en Ternat. De poëzietoer gaat weer in twee ploegen de hele provincie rond.
  • Op vrijdag 1 februari treedt één ploeg op in Tienen, Kortenberg en Diest (2 locaties), en de andere in Overijse, Kortenberg en Steenokkerzeel.
  • Op zaterdag 2 februari is één ploeg in Hoegaarden en een andere in Holsbeek, Averbode en Langdorp. In Aarschot is er een heuse poëziehappening ‘ De Nacht van Andy Fierens’ met de nachtburgemeester van Rotterdam Jules Deelder, Michaël Vandebril, Antoine Boute en muziek van Dez Mona.
  • Het slot is op 3 februari in Aarschot met de poëziebrunch ‘De Ochtend’ in de ’s Hertogenmolens.

Deze poëzie-evenementjes zijn gratis.

Weg met dichters! is een coproductie van de provincie Vlaams-Brabant, de stad Aarschot en vzw Poëzie Aarschot.

Meer info zoals het volledige programma: www.wegmetdichters.be

%d bloggers liken dit: