ZUUN: – Vandaag op het feest van Driekoningen hebben kinderen van de Sint-Lutgardisparochie in Zuun voor aanvang van de eucharistieviering ter ere van de Driekoningen gezongen. De opbrengst was ook dit jaar weer voor de ‘Rainbow4kids’ school in Ukunda (Kenia). Bij het begin van de viering hebben zij het opgehaalde geld bij het kindje in de kribbe neergelegd.
2013-01-06-3KONINGEN_Sint-Lutgardisparochiei_Zuun_01

Na de viering kwam voor de kinderen het spannendste moment, namelijk het tellen van het geld. Samen met juf Vera -kernlid van het ‘Rainbow4kids’ team – telden ze maar liefst 450,67 euro. Met dit bedrag sponsoren de kinderen van Zuun al voor het derde jaar op rij hun Keniaanse vriendjes: Sherleen, Mariana en Bwamrihi. Door deze sponsoring kunnen deze drie kinderen ook in 2013 weer een heel jaar genieten van de schoolmaaltijden (’s morgens een ontbijt en ’s middags een warme lunch).
2013-01-06-3-KONINGEN

De kinderen en de begeleidsters danken heel hartelijk al de lieve mensen die zo gul zijn geweest om hen te helpen om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen.
Zij wensen hun vriendjes ook een goede start van het nieuwe schooljaar, want dat loopt in Kenia gelijk met de kalender, dus van januari tot en met december.
De parochie en ‘Rainbow4kids’ danken op hun beurt ook de kinderen, vooral voor hun solidariteit met hun Keniaanse vriendjes.

Meer info over ‘Rainbow4kids’ op www.rainbow4kids.be

Tekst en foto’s: Wim Zeeuwe

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder