BELGIË: – Op het 42ste Europees kampioenschap voor jonge bakkers in Rouen (Frankrijk) werd Giuliano Cicero, met coach Guido Devillé uit Sint-Pieters-Leeuw, door de internationale jury bekroond met de prijs voor ‘beste organisatie en doorzetting’.
Naast zijn plaats in de top 5 was hij op een paar punten na de winnaar van de categorie” brood”, waar alleen de Fransen hem vooraf gingen.

Giuliano Cicero, met coach Guido Devillé

Söderman Susanna uit Zweden won de wedstrijd tweede was Rasmussen Cecilie uit Denemarken en derde Danielsson Linn uit Zweden.

Giuliano Cicero ( 18 jaar) : ” En het zit er op… ! een geweldige ervaring rijker, enorm veel bijgeleerd, en de prijs voor beste organisatie en doorzetting, ben toch wel een beetje fier dat ik het op m’n eentje heb gekund. Een enorme dank aan het volledige Aspirant Baker team en een speciale dank voor m’n coach Guido Devillé !”

Voor Aspirant Baker een opsteker nu het voor 95% zeker is dat deze wedstrijd in 2014 in België zal georganiseerd worden.

Aspirant Baker is een vzw die het bakkersberoep wil promoten bij jongeren. Ze begeleidt jonge bakkers om deel te nemen aan internationale vakwedstrijden. Aspirant Baker geeft ook spreekbeurten en demonstraties over het beroep.

Daarnaast organiseert Aspirant Baker tweejaarlijks het “Belgian Championship Aspirant Baker”. Dit is het officiële Belgisch kampioenschap voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar, die les volgen in een bakkerijschool of werkzaam zijn in de bakkerijsector. De finalisten maken kans op een selectie voor het Europees kampioenschap voor jongeren en “Mondial du Pain” in Lyon.

1 comment

  1. Proficiat aan Guido Devillé en zijn leerling. Zo zet je Leeuw op de internationale kaart. Spijtig dat de huidige meerderheid dit niet inziet. Volgend jaar meer begrip voor de Leeuwse Leeuwkens.

Comments are closed.

%d