BELGIË: – De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg Red Panthers met Erica Coppey uit Sint-Pieters-Leeuw heeft in de Ierse hoofdstad Dublin de 5de plaats behaald in de Champions Challenge 1.

In hun A poule openden de Red Panthers het tornooi vorige week met een 4-1 nederlaag tegen Australië. Daarna waren ze met 4-2 te sterk voor Wales en wonnen ze met 3-2 van India.

Door de mooie uitslagen nam de ploeg van bondscoach Pascal Kina het vorige donderdag in de kwartfinales op tegen de nummer drie uit groep B, Ierland.
Ze verloren de halve finales van de Champions Challenge doordat de Ierse vrouwen in de slotminuut van de verlengingen de winning goal maakten 1-2.

De Belgische vrouwenploeg speelde hierdoor dit weekend voor de plaatsen 5 tot 7.
Zaterdag wonnen ze van Wales met 8-0 waardoor ze zondag voor de 5 de plaats speelden. De wedstrijd eindigde met als score België – Zuid-Afrika 2-1. Pp de 50 minuut maakte Erica Coppey de eerste goal van de wedstrijd. Zo eindigden de Red Panthers op een vijfde plaats in de Champions Challenge en werd de doelstelling behaald.
Voor de Belgische hockeyvrouwen komt er nu een einde aan een heel lange en drukke periode. Ze namen achtereenvolgens deel aan de Olympische Spelen, de World League en de Champions Challenge. Nu maken ze zich weer op voor de Belgische competitie.

%d