VLAAMS-BRABANT: –   De provincie Vlaams-Brabant organiseert, samen met Muziekcentrum Het Depot, de derde editie van de DJ wedstrijd 45 TOEREN. Wie mixvaardigheden bezit, kan zijn tape insturen. 45 TOEREN staat open voor alle genres: van hiphop, soul, jazz, electro, house, tot dubstep en drum ‘n’ bass.

Voorrondes
Begin oktober worden de geselecteerde DJ’s bekend gemaakt. Zij mogen zich bewijzen in een voorronde
op 27 oktober in Noise Gate in Ternat of op 3 november in De Klinker in Aarschot.
Tijdens de voorrondes battelen de geselecteerde DJ’s back-to-back voor een finaleplaats.
Iedereen is welkom op de voorrondes, ook niet-geselecteerde DJ’s. Er zullen open workshops zijn en er valt een exclusieve DJ-GEAR te winnen. De toegang is gratis.

Finalisten
De zes finalisten, die uit de voorrondes komen, worden professioneel klaargestoomd voor de grote finale. Met hands-on sessies en een fotoshoot zijn ze op 7 december helemaal klaar om in muziekcentrum Het Depot in Leuven de opvolger te worden van ‘Alectric’.

Provincie steunt muzikaal talent
Vlaams-Brabant heeft veel muzikaal talent. Straffe bands zoals Customs, AKS en Willow, maar ook heel wat DJ-talent. Daarom steunen we deze wedstrijd. DJ’s krijgen zo meer begeleiding en speelkansen. En we realiseren een meer divers cultuuraanbod voor jongeren‘, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor jeugd en cultuur.

Inschrijven
Inschrijven kan door een tape voor 30 september in te sturen via http://vi.be

%d