Londen: De hockeyvrouwen Red Panthers met Erica Coppey (uit Sint-Pieters-Leeuw) speelden vanmorgen hun laatste wedstrijd op de Olympische spelen in Londen.
Ze wonnen met 2-1 van de USA.

In de Londense Riverbank Arena streden de Belgen en Amerikanen voor de plaatsen 10 en 11 in het algemene klassement.
Bij het begin van de wedstrijd leken de Belgen nog niet goed wakker en na vijf minuten scoorden de Amerikanen reeds via Paige Selenski. België kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen. Na 20 minuten lukte Alix Gerniers de 1-1 gelijkmaker. De Amerikanen konden geen van hun 3 strafcorners benutten zodat het 1-1 bleef bij de rust.

Ook in het begin van de tweede helft speelden de Amerikanen beter. In de 13 minuut scoorde Taylor voor de USA, maar de Belgen vroegen een videocall aan en ze kregen gelijk van de scheidsrechters waardoor het 1-1 bleef.
Op 17 minuten voor het einde van de partij kregen de Belgen een strafcorner. Deze mislukt e evenals de rebound maar in het geharrewar daarna werd er toch nog gescoort. De goal komt op naam  van Gaëlle Valcke.
De Amerikanen konden daarna niets meer terugdoen en zo wonnen de Red Panthers met 2-1 van de USA en eindigden ze op hun eerste Olympische tornooi op de 11de plaats.

Het was voor het eerst dat de dameshockeyploeg deelnam aan de Olympische spelen en nu het tornooi gedaan is vroegen we een reactie aan Erica Coppey.

Erica Coppey: ” Het was een fantastische ervaring. Voor zoveel publiek mogen spelen en ons land vertegenwoordigen op zo’n groot tornooi,..
Gedurende het tornooi hebben we soms gefaald omdat we zagen dat we bij bepaalde wedstrijden hadden kunnen winnen. Maar het objectief is wel binnen, we zijn blij!
Op dit hoogste niveau moesten we ons telkens aan de tegenstrever aanpassen zo spelen de Aziatische ploegen veel fysieker dan wij. En daar missen we wel nog een beetje ervaring in en ook wedstrijdritme vooral tegen Groot-Britannië bijvoorbeeld die heel fel en krachtig spelen, dat zijn we niet gewoon. Maar door dit soort wedstrijden te spelen zullen we blijven groeien.
Ik ben heel fier en trots dat ik bij de eerste vrouwelijke Belgische hockeyploeg speelde die deelnamen aan de Olympische spelen. Hopelijk volgt er meer!

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: