REGIO: – Van vrijdag 24 tot zondag 26 augustus 2012 neemt Weg van Klassiek! muziek- én natuurliefhebbers mee naar verrassende plekjes in de Zennevallei. Je wordt er op intieme locaties verwend met concerten van topensembles als Psallentes, Les Muffatti en het Danel Kwartet.
 

De meanderende Zenne is een melodie op zich. Volg rivier en kanaal en je wandelt en vaart van de ene
magische plek naar de andere. Zenne-zot Peter Lombaert is gids van dienst. Hij leert je de werking van een watermolen kennen en neemt je mee naar een tijd toen men bier nog met rivierwater brouwde. Proeven van al het lekkers uit de streek is er ook bij.

De muziek vloeit voort uit het waterthema, zoals La Mer van Claude Debussy, de Water Music van Georg
Friedrich Händel of het Kikkerkwartet van Joseph Haydn. Er staat ook werk van internationaal befaamde
Vlaamse componisten op het programma, zoals August De Boeck, Paul Gilson en François Servais – de
laatste twee komen uit de Zennevallei. De locaties zijn stuk voor stuk bijzonder: een oude medicijnenfabriek, kerken, een watermolen en een boot, meestal in een groene omgeving. Kortom: een verwenning voor alle zintuigen en een programma om van te watertanden.

Bekijk het volledige programma op: www.wegvanklassiek.be

Om het festival ‘Weg van Klassiek!’ mogelijk te maken, sloegen een aantal partners de handen in elkaar: de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei, de Cultuur- en Gemeenschapscentra Vlabra‘ccent regio Pajottenland & Zennevallei, Kasteel van Gaasbeek, vzw Servais en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Het festival kreeg de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Gemeenschap.

Tickets zijn te reserveren via www.wegvanklassiek.be, via CC Westrand Dilbeek (02 466 20 30) en Kasteel
van Gaasbeek (02 531 01 30)

%d bloggers liken dit: