SINT-PIETERS-LEEUW: – Al enige tijd circuleert het gerucht dat er mogelijks een terugkeercentrum zou komen in Sint-Pieters-Leeuw, meer bepaald in het vroegere RVT Atlantis. Staatssecretaris De Block en haar diensten weigerden totnogtoe een duidelijk standpunt in te nemen. Steeds werd verwezen naar de verschillende adviezen die waren opgevraagd.
Om eindelijk duidelijkheid te krijgen, ondervroeg volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V) de staatssecretaris in de commissie Binnenlandse Zaken vandaag.

Michel Doomst
Michel Doomst

Michel Doomst: “Hoewel nu vrijdag pas een officiële beslissing zal bekend gemaakt worden, wijst alles erop dat het open terugkeercentrum (niet een asielcentrum) wel degelijk in Sint-Pieters-Leeuw zal komen. Het budget voor de aanpassingswerken, voor het personeel en andere logistieke zaken zoals wagens zijn reeds voorzien.”

Op de vraag in welke mate de lokale overheid bij de beslissing betrokken werd, kreeg Doomst als antwoord dat het gemeentebestuur aanstaande vrijdag als eerste officieel op de hoogte zal worden gesteld.

Michel Doomst: ” Een zeer magere troost voor zo’n belangrijke beslissing. In een wijk als het Negemanneke is de inplanting van dergelijk terugkeercentrum immers geen vanzelfsprekendheid. De overheid die hierover het best een zicht heeft is natuurlijk het gemeentebestuur. Hoewel voor Sint-Pieters-Leeuw blijkbaar reeds de beslissing is genomen.”

Doomst hoopt dat de lokale overheden in de toekomst nauwer worden betrokken. Lokaal is men immers bevreesd welke impact dat dit centrum gaat hebben op de leefbaarheid in de wijk.

1 comment

  1. bedankt, ik woon wel in die wijk sinds 1964, mijn ouders, grootouders, wij zijn allen hier geboren en getogen en nu mogen we het afbollen. Het is hier al helemaal “franstalig” geworden en de verloedering van de wijk is al een feit. Hopelijk valt het kot in elkaar van rottigheid of breken ze het zelf af.

Comments are closed.

%d