SINT-PIETERS-LEEUW: – Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden zijn vorig weekend gestart met de jaarlijke padden overzet.
 

De lente is ook in ons natuurgebied aan de Kerkhofstraat in Sint-Pieters-Leeuw aangebroken.
Deze percelen hebben we een tiental jaren geleden opgewaardeerd door er nieuwe knotwilgen en essen aan te planten, een haag, een struweel en een poel aan te leggen. De steenuil vind het hier naar zijn zin en ook de amfibieën hebben de nieuwe poel geappreciëerd.

Om de kikkers, padden en salamanders van het verkeer te behoeden, hebben we tijdelijk een scherm geplaatst. Tweemaal per dag worden deze dieren manueel overgezet door een groep vrijwilligers. Deze actie loopt tot begin april.
 
Hierboven enkele foto’s van Geert en Geert W. bij het opstarten van deze actie vorige zaterdag.

Meer info:  www.natuurpuntleeuwsenatuurvrienden.be .

%d