SINT-PIETERS-LEEUW / VLAANDEREN: – Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, heeft de voorlopige bescherming van zesentwintig oorlogsgedenktekens in Vlaams-Brabant ondertekend. In principe volgt, na het doorlopen van de procedure met onder meer een openbaar onderzoek, binnen het jaar de definitieve bescherming.


Eén van de geselecteerde oorlogsgedenktekens staat aan de Pastorijstraat, Rink in Sint-Pieters-Leeuw.

In navolging van het project dat relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek inventariseert, is een sensibilisatieproject opgestart dat waardevolle oorlogsgedenktekens in Vlaanderen, die verband houden met de Eerste en/of Tweede Wereldoorlog, wil beschermen.

De betreffende artistieke oorlogsgedenktekens houden verband met de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en zijn uit meer dan 300 oorlogsgedenktekens in Vlaams-Brabant geselecteerd op basis van hun historische en artistieke waarde,” aldus minister Bourgeois.

%d bloggers liken dit: