ZUUN: – Op het feest van Driekoningen hebben de kinderen in Zuun kinderen traditiegetrouw gezongen voor hun sponsorkindjes Stella, Mariana en Bwamrihi van de ‘Rainbow4kids primary school’ in Ukunda in Kenia.
 

Deze school maakt deel uit van het ‘Rainbow4kids’ project, de droom die juf Katrien samen met heel veel vrienden en sympathisanten in Kenia gerealiseerd heeft.
Bij het begin van de gebedsdienst hebben de kinderen hun geschenken, goud, wierook, mirre en het opgehaalde geld bij het kindje in de kribbe neergelegd.
En tijdens de gebedsdienst hebben ze onder begeleiding zelf een briefje geschreven voor hun Keniaanse vriendjes of een tekening gemaakt. De briefjes die geschreven werden, gaat Christine nu in het Engels vertalen en daarna bezorgen we ze samen met de tekeningen aan juf Katrien, zij neemt ze dan mee, bij haar volgende bezoek aan de school in Kenia.

Na de viering kwam het spannendste moment, voor de kinderen toch, ze mochten het ingezamelde geld sorteren en tellen. Tot hun grote verbazing telden ze maar liefst 457,86 euro.

Met dit bedrag kunnen de drie kindjes weer een jaar lang genieten van de schoolmaaltijden: ’s morgens een ontbijt en ’s middags een warme lunch. Het geld werd ondertussen al bezorgd aan juf Katrien.
De kinderen en de begeleidsters danken heel hartelijk al de lieve mensen die zo gul zijn geweest om hen te helpen om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen.
Wij op onze beurt danken de kinderen, vooral voor hun enthousiasme en hun solidariteit met hun Keniaanse vriendjes.

Foto’s en tekst: Jan Morre  – Meer info op de website van  Rainbow4kids

%d bloggers liken dit: