BELGIË:- Er trekt opnieuw een hevige storm over ons land. Het KMI heeft code oranje afgekondigd, dat is het op een na hoogste peil, en waarschuwt voor hevige buien en onweders die mogelijk schade kunnen veroorzaken.

De code oranje geldt al zeker tot de middag.

In het hele land zijn er rukwinden tot 80 kilometer per uur.
De storm trekt in de loop van de voormiddag van aan zee naar de rest van het land, en bereikt zijn hoogtepunt in Limburg rond 10.00 uur. Tegen de avond zouden de meeste rukwinden afnemen.

tent - opslagplaats weggewaaid in de F.Uylenbroeckstraat

UPDATE 09.25 uur:
treinverkeer: In de loop van de ochtend waren er her en der op het Belgische spoornet technische storingen, al dan niet veroorzaakt door het stormweer. Die zijn grotendeels opgelost, al zijn er nog kleine gevolgvertragingen mogelijk.

UPDATE 11.15 uur:
Commissaris Christian Steens: ” Onze politiedienst kreeg heden tussen 09.30 en 11.15 uur volgende meldingen van stormschade binnen:
– grote tent die gebruikt werd als opslagplaats weggewaaid in de F.Uylenbroeckstraat.
– omgevallen boom op kerkhof Zuun.
– losgerukte boom komt terecht op personenwagen en andere omgevallen boom komt terecht in motorwinkel, beiden langsheen de Bergensesteenweg te Zuun.
Het Besluit van de burgemeester tot preventief afsluiten van het Colomapark en Domein Groenenberg blijft nog steeds van kracht.”

UPDATE 12.00 uur:
Onze redactie kreeg ook meldingen binnen van:
– weggevlogen tuinhuisdak
– houten tuin omheining weggewaaid in zuun
– juist voor het colomapark bijna ziekewagen geraakt door tak
– Omheining weg in Vlezenbeek
– Parking Sint-Antonius 2 auto’s beschadigd door omgevallen boom
Stuur uw reacties en foto’s naar:info.vereniging@gmail.com of via www.facebook.com/#!/nieuws.leeuw

achterbouw van motorwinkel Vanzeebroeck Motors

UPDATE 13.30 uur:
Het ergste lijkt voorbij. Tussen 11 en 12 uur haalden de hevigste rukwinden in Vlaanderen nog snelheden tot 83 km/u.  De laatste onweders verlaten nu de provincie Luxemburg“, zegt weerman Frank Deboosere.
Meer info op de site van Frank: www.frankdeboosere.be

UPDATE 15.00 uur:
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) meldt op de website www.overstromingsvoorspeller.be:
Verspreid over Vlaanderen komen nog steeds niet-kritieke overstromingen voor als gevolg van de neerslag van de voorbije dagen en uren. In het Netebekken en in het Pajottenland zijn waterlopen buiten hun oevers getreden.
Voor de komende uren wordt er niet veel neerslag meer verwacht. In het oosten van Vlaanderen kan nog een 5-tal mm vallen. Sommige waterlopen zullen nog enkele uren blijven stijgen, maar kritieke overstromingen worden niet verwacht.

.

UPDATE 19.00 uur:
– Het KMI heeft de stormwaarschuwing verlaagd naar code geel.

%d bloggers liken dit: