VLAAMS-BRABANT: – Van 4 tot en met 6 januari 2012 is er een tienerdriedaagse in het jeugdverblijfscentrum Hanenbos in Dworp. De provincie Vlaams-Brabant en Mooss gaan er op zoek naar wat er leeft in het hoofd van een een dertigtal jongeren tussen 12 en 15 jaar.

Hoe pak je het aan als je graag de mening van een tiener wil weten? Wat zijn tips en valkuilen bij het organiseren van tieneractiviteiten? Wat betekent het begrip ‘ruimte’ voor een twaalf- tot vijftienjarige? Dat zijn vragen die tijdens het tienerweekend in Hanenbos op een antwoord liggen te wachten‘, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor jeugd en Hanenbos. ‘Denken, uitvinden, uitproberen, spelen, verzinnen, creatief denken, lopen, vallen, gieren, spelen, herdenken en aanpassen komen allemaal aan bod. Want de tieners zoeken tijdens deze driedaagse zelf naar het ideale spel’.

De tienerdriedaagse past in de ontwikkeling van een tienerbeleid voor de provincie Vlaams-Brabant. Naast acties rond tieners en cultuurparticipatie, gaat de provinciale jeugddienst handvaten aanreiken aan lokale jeugdwerkers en jeugddiensten die met tieners aan de slag willen.

12- tot 15-jarigen die geïnteresseerd zijn in deze gratis driedaagse zijn nog steeds welkom.

  • Goesting in een plezant verblijf?
  • Jij bepaalt de spelregels!
  • Denken, uitvinden, uitproberen, spelen, verzinnen, creatief denken, lopen, vallen, gieren, spelen, herdenken, aanpassen,… klaar!
  • Jouw mening en ideeën zullen de Vlaams-Brabantse jeugdwerkers inspireren
  • Gratis! Een minivakantie voor jou, in ruil voor jouw onversneden mening.

Meer informatie of inschrijven: www.vlaamsbrabant.be/tienerweekend

%d bloggers liken dit: