ZUUN: – Het Provinciaal voetbal Comité van Brabant beslistte voor dit weekend tot een algemene afgelasting van de jeugdwedstrijden. Vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch veld waren wel toegestaan.
Hiervan maakt KV Zuun vandaag dankbaar gebruik door voor de jeugdploegen vriendschappelijke wedstrijden te voorzien op het nieuwe kunstgrasveld in de Petrus Basteleursstraat
.

 Op 26 augustus van dit jaar werd het eerste kunstgrasveld van Sint-Pieters-Leeuw dat aan KV Zuun werd toegewezen ingehuldigd en het bewees ondertussen reeds zijn nut.

jeugd-secretaris Daniel (Danny) Vranken: “ Dankzij het kunstgrasveld hebben we altijd perfect kunnen verder trainen daar er een goed drainage systeem onder het terrein ligt. Zo hadden we voor vandaag gezien de felle aangekondigde onweders vriendschappelijke wedstrijden gepland tegen Huizingen. Normaal hadden deze perfect kunnen doorgaan ondanks de felle regen maar de sneeuw was niet voorzien. Op het kunstgrasveld bleef de sneeuw veel feller liggen en moest het dus volledig sneeuwvrij gemaakt worden om te kunnen voetballen. Op dit terrein mag gespeeld worden als het sneeuwvrij is tot -15 graden Celsius. We hebben vanmorgen dan ook nog heel wat vrijwilligers moeten optrommelen.
We hebben dus vandaag ons lesje geleerd dat we ook een soort noodplanning en team moeten voorzien om het terrein sneeuwvrij te maken want het is toch een hele klus. Zo meteen zullen de U12 spelers beginnen voor een vriendschappelijke wedstrijd op een half terrein en tegen de volgende match zou het hele terrein sneeuwvrij moeten zijn.”

jeugd-secretaris Daniel (Danny) Vranken: ” Zoals overeengekomen met de gemeente kunnen tijdens de winter ook de andere Leeuwse ploegen in de week komen trainen op één helft van het kunstgrasveld en onze eigen ploegen dan op de andere helft. Tot nu toe heeft alleen SK Leeuw reeds van deze faciliteiten gebruik gemaakt. Maar ook de andere ploegen kunnen hier dus 7 maal gebruik van maken als ze het aanvragen via de gemeente. De planning is normaal: Ruisbroek op maandag, Brukom op dinsdag, Vlezenbeek op woensdag, SK Leeuw op donderdag en Negenmanneke op vrijdag. Maar zoals gezegd aan te vragen via de gemeente zodat ook Zuun zijn trainingsschema kan aanpassen naar het halve terrein.

Meer info: www.kvzuun.be

%d bloggers liken dit: