SINT-PIETERS-LEEUW: –  Zoals vooraf aangekondigd hield de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw op vrijdagavond een alcoholcontrole met een 15-tal manschappen op diverse locaties lang de Bergensesteenweg,
206 bestuurders werden aan een ademtest onderworpen; slechts één bestuurder blies positief en diende zijn rijbewijs voor 6 uren in te leveren.

Een deel van de controle geschiedde samen met een aantal inspecteurs van de Lijn.Tien lijnbussen werden gecontroleerd. Van de 107 gecontroleerde reizigers werden 3 in overtreding bevonden met zwartrijden.
De 10 gecontroleerde buschauffeurs werden eveneens onderworpen aan een ademtest en bliezen allen Negatief.

Verder stelde de lokale politie nog 2 Processen-verbaal op uit hoofde van overtredingen op de technische eisen, 1 proces-verbaal voor aantreffen van een gestolen rijbewijs en 1 proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs.

Meer info: www.lokalepolitie.be/5414

Ook de federale wegpolitie is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 20 uur en 4 uur, gestart met de nationale controleactie die kadert in de BOB-campagne tijdens de eindejaarsperiode.

De campagne richt zich op het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Dat maakt de wegpolitie zaterdagochtend bekend.
Het is de tiende National Action on Highway-actie (NAWAY) die in 2011 door de federale wegpolitie georganiseerd wordt. Deze grootschalige controleacties hebben als doel verschillende inbreuken achter het stuur vast te stellen, zoals overdreven snelheid, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het gebruik van een GSM achter het stuur. Voor deze actie vormen alcohol en drugs de twee aandachtspunten.

1 comment

  1. Het was dan toch niet later dan 00h toen ik van Gent kwam en genoeg zotten op de weg tegenkwam.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: