SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanavond werd in Coloma een oude traditie in ere hersteld. Na vele jaren werd er nog eens een ‘tentoonstelling van Leeuwse inwoners’ georganiseerd.
De oproep voor exposanten werd massaal beantwoord zodat op de tentoonstelling werken van 48 deelnemers tentoon gesteld worden. Ook heel wat amateurs die niet tot een Leeuwse kunstkring behoren stelden elk twee van hun werken voor aan het publiek.
 

Cultuurschepen, Marleen Bosmans: ” Het doet goed te zien hoeveel inwoners op de uitnodiging hun werk tentoon te stellen zijn ingegaan: zowel professionelen als amateurs.
Toen ik pas cultuurschepen geworden ben, ben ik eens gaan praten met enkele mensen uit onze Leeuwse kunst- en cultuurwereld. Eén van de verzuchtingen die steeds terugkwam was: ‘da’s toch jammer dat de tentoonstelling van de werken van Leeuwe inwoners niet meer georganiseerd wordt’. Ook cultuurfunctionaris Denis Deneulin zag het wel zitten om deze traditie weer op te nemen. En dus hebben wij deze traditie in ere hersteld. Met succes, zo te zien.”

Cultuurschepen, Marleen Bosmans: ” Naast het eigen cultuuraanbod houdt Coloma eraan om vandaag en in de onmiddelijke toekomst zeer concreet te blijven samenwerken op inhoudelijk en logistiek vlak met de bijna zestig erkende Leeuwse cultuurverenigingen. Deze laatste organisaties, het befaamde middenveld in Vlaanderen, moet je als gemeentelijke overheid koesteren want zij zijn en blijven het cement, het sociale bindweefsel in onze samenleving. Ik reken daarbij ook op de Cultuurraad en op onze cultuurfunctionaris Denis en zijn ploeg.”

Stellen tentoon: Boels Rita – Bogaerts Patrick – Borloo August – Brasseur Henri – Claes Robrecht – Clerinx William – Coppye Urbain – Cornelis Rita – D’Herde Elisabeth – De Petter Maurice – De Saeger Jan – De Schutter Régine – De Wilde Karlos – Delarue Roland – Devooght Annick – Gonzalvez-Lozano Luis – Goossens Ghislaine – Hemelings Geert – Henssens Robert – Hermans Rita – Hoornaert Anna – Laus Josée – Lecossois Germaine – Lim Soon – Meert Jean-Marie – Mees Alice – Mertens Jan – Mievis Nelly – Moriau Henri – Peré Jan – Rampelberg Augustin – Rimaux Paul – Schneider Diana – Steens Patrick – Thibaut Andrée – Thibaut Katharina – Thibaut Nadine – Van Den Berge Annic – Van Goethem Ann – Van Ruysevelt Luc – Vanden Abeele René – Vander Elst Henriette – Vanderheyden Hilde – Vandersteen Roland – Vandroogenbroeck Joanna – Verhoeven Karin – Verstraeten Lydie – Walraevens Josiane – Wauters Bertha.

Gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur nog t.e.m. zondag 11 december 2011.
Locatie: G.C.C. Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: