VLAANDEREN: – Vanaf maandag 21 november 2011 klinkt de verkeersinformatie bij de VRT herkenbaar anders.

De VRT en Touring Mobilis sloten vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst. De krachten werden gebundeld om de weggebruiker nog accurater en sneller te kunnen inlichten.
De vertrouwde fileoverzichten worden vanaf die dag aangevuld met onder meer reistijden op vaste trajecten tijdens de spits, wachttijden bij ongevallen en de impact van grote wegenwerken. Ook een verkeersvoorspelling voor de ochtend- en avondspits behoort tot de mogelijkheden.

Concreet heeft de VRT-verkeersredactie vanaf maandag drie bronnen ter beschikking. Naast de data van het Vlaams Verkeerscentrum en de meldingen van correspondenten, levert Touring Mobilis voor het eerst ‘floating car data’. Die worden anoniem verzameld via 250.000 voertuigvolgsystemen en bieden een goed overzicht van de toestand op alle grote en kleine Vlaamse wegen.
Alle gegevens komen samen op de verkeersredactie en vormen zo de basis van alle verkeersoverzichten voor de VRT-radionetten, –websites en Teletekst.

Bart Suy is de eerste verkeersanker van de VRT

Het volledige verkeersaanbod van de VRT radio’s:
Radio 1: Verkeersupdates rond kwart voor en kwart over het uur. Extra updates bij ongevallen of dringend verkeersnieuws.
Radio 2: Verkeersupdates rond het uur en het half uur, inclusief regionale verkeersinfo tijdens de regionale programma’s. Extra updates bij ongevallen of dringend verkeersnieuws.
MNM: Verkeersupdates rond het uur en het half uur. Extra updates bij ongevallen of dringend verkeersnieuws. Vanaf maandag 21 november in de ochtend met verkeersanker Bart Suy.
Studio Brussel: Drie verkeersbulletins per uur tijdens de ochtendprogramma’s en twee per uur tijdens de andere programma’s. Extra updates bij ongevallen of dringend verkeersnieuws.

%d bloggers liken dit: