VLEZENBEEK / AMERIKA: – De Faro Lambic van brouwerij Lindemans heeft vorig weekend goud gewonnen in de categorie ‘fruit/spice’ van het International Beer Festival in Amerika.

De 19de jaarlijkse Grote International Beer Festival vond plaats op zaterdag 5 november 2011, in Providence, Rhode Island. Driehonderdvijfentwintig (325) bieren en ciders van de brouwerijen en cideries in de VS en uit de hele wereld waren ingeschreven voor de wedstrijd. Vijfenvijftig (55) professionele brouwers en bier industrie journalisten traden op als rechters in een blinde proeverij formaat.

De New England bier krant Yankee Brew News is de media sponsor van de competitie.

uitslag: FRUIT/SPICE — LAGER/BELGIAN
1) Faro Lambic, Brouwerij Lindemans Brouwerij, Vlezenbeek, Belgium
2) Nor’Easter Winter Ale, Thomas Hooker Brewing, Bloomfield, CT
3) Samuel Adams Winter Lager, Boston Beer Co., Boston, MA

LINDEMANS FARO:
In vroegere jaren was het niet ongewoon dat men in een glas geuze kandijsuiker toevoegde. Op den lange duur ontstond een “spontaan gegist” tarwebier met een perfect zoetzuur uitgebalanceerde smaak. Het bier kreeg de naam Faro.
Ten tijde van Breughel was dit een populaire volksdrank, maar ondanks zijn gezonde en verkwikkende eigenschappen heeft het steeds meer veld moeten ruimen voor de pilsbieren. Lindemans heeft in 1978 de Faro opnieuw op de markt gebracht en stilaan wint het bier terug aan populariteit.

Brouwerij Lindemans won in oktober ook nog dubbel goud op een bierfestival in Israël met zijn Lindemans kriek.
Bekijk het artikel van 18 oktober 2011 – KLIK HIER


Brouwerij Lindemans zou graag in 2012 uitbreiden

Brouwerij Lindemans langs de Lenniksebaan in Vlezenbeek wil zijn productiecapaciteit verhogen maar daarvoor is extra opslagruimte voor citernes van lambikbieren nodig daar de bieren één jaar moeten rijpen.

Naast de extra opslagruimte zal de brouwerij ook vernieuwingen aan de gebouwen aanbrengen.
Daar de brouwerij in  zonevreemd gebied ligt heeft het een planologisch attest aangevraagd en kreeg hiervoor al gunstig advies van  de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en de provincie Vlaams-Brabant.
Nu is het wachten op de goedkeuring door Vlaams minister Philippe Muyters.

%d bloggers liken dit: